Inmemoriam Laura Campion

Ons bereikte het droevige nieuws uit Ierland dat Laura Campion maandag 25 maart 2019 plotseling, onverwacht maar vredig is heengegaan in het Universiteits Ziekenhuis te Cork. 

Laura was een FCI keurmeester maar op de eerste plaats een gepassioneerd fokster van de Welsh Corgi Pembroke die ze fokte onder haar welbekende kennelnaam Whitepoint in Ierland. 

Ze keurde de Pems tijdens de kampioenschapsclubmatch van de NWCC in 2011 te Leeuwarden waar tevens de European Dogshow werd georganiseerd. 

Laura kreeg in haar leven aardig wat tegenslagen te verduren en kampte met behoorlijk wat gezondheidsproblemen maar wist deze altijd op de achtergrond te houden. Ze klaagde nooit, was zeer bescheiden van aard en stond niet graag in de spotlights. 

Ze heeft veel Pembrokes gefokt en over de hele wereld geëxporteerd. Een door haar gefokte Pemdie we zeker moeten noemen was de topwinnende Pembroke Whitepoint Dream Weaver at Craigycor die in 2006 niet alleen Best of Breed won op Crufts maar een Engelse groepswinnaar was en zelfs Top Pembroke UK 2006 werd. Helaas liet haar gezondheid het begin dit jaar afweten en miste ze Crufts 2019. 

Vorig jaar keurde ze nog Corgi’s tijdens de Internationale Hondententoonstelling in Maastricht, een keuring waar ze van genoten heeft. 

Met alle honden die ze heeft gefokt heeft ze de Corgi wereld een nalatenschap achter gelaten. We zullen Laura en haar Whitepoint Corgi’s niet vergeten. 

Ze wordt in Cork begraven en wel op 30 maart. We wensen allen die haar lief hadden veel sterkte, in het bijzonder haar dochter Rowena.