11B9C7ED-6BA4-4139-BEF7-5FD62A152514

DWCA fokkerscursus

1e fokkerscursus
Eind oktober 2022 start de Dutch Welsh Corgi Association (DWCA) met haar eerste fokkerscursus. We starten dit jaar met 5 online bijeenkomsten waarbij uiteenlopende fokkerij gerelateerde onderwerpen centraal staan.

Clubfokker DWCA
Voordat men zich DWCA clubfokker mag noemen, dient men aan te kunnen tonen over afdoende kennis te beschikken, dit is naar de mening van het bestuur een van de voorwaarden om verantwoord te kunnen fokken. Bepaalde diploma’s zoals KK1, Basiscursus fokken en houden van honden (BFH) of Besluit houders van dieren, garanderen het kennisniveau maar de vereniging wil daarnaast een eigen opleiding aanbieden die niet alleen financieel maar ook qua tijdsbesteding laagdrempeliger is.  Waardoor fokkers kunnen aantonen over een zekere basiskennis te beschikken.

Deze fokkerscursus start in 2022 en loopt door in 2023, omvat in totaal 9 online bijeenkomsten en 1 praktijkdag en de cursus wordt afgesloten met een schrijfopdracht waarin opgedane kennis aan de orde komt en je wordt gestimuleerd na te denken over een visie bij jouw fokkerij, een praktische insteek dus. Wanneer deze opdracht als voldoende is beoordeeld, ontvang je het diploma DWCA basiscursus fokker.

Deze opleiding draagt bij aan het welzijn van de door onze leden gehouden Corgis en de gefokte puppen. Want de juiste fokbeslissingen voorafgaand aan de dekking maar ook tijdens de dracht, de opfok en socialisatie van de puppen dragen bij aan de verbetering van onze rassen. De juiste match tussen pup en pupkoper hoort daar uiteraard bij.  

Voor wie?
Deze afwisselende cursus is toegankelijk voor enthousiaste aanstaande maar ook ervaren fokkers die zich willen verdiepen in de fokkerij en meer willen leren over allerhande kynologische onderwerpen. De cursus biedt een betaalbaar alternatief en mooie basis waardoor je jouw kennis en fokkerij (verder) kunt ontwikkelen.

Fok je met Corgis of niet, je bent van harte welkom want de cursus wordt heel breed ingestoken met hier en daar ras specifieke verdieping. Ook geïnteresseerde hondeneigenaren biedt deze cursus een mooie kennismaking met de kynologie!

Onderwerpen 2022, 5 online bijeenkomsten:
1. Ma. 24 okt: aanvang 20.00 uur: Verdieping in een rasstandaard, sprekers: M. Koot & R. Dijkhorst
2. Ma. 31 okt: aanvang 20.00 uur: Wet- en regelgeving & juridische valkuilen, spreker: R. Dijkhorst
3. Ma. 7 nov: aanvang 20.00 uur: Van dekking tot bevalling, spreker: drs. M. Koot, dierenarts
4. Ma. 14 nov: aanvang 20.00 uur: Problemen in de dracht en bevalling, spreker: drs. M. Koot, dierenarts
5. Ma. 21 nov: aanvang 20.00 uur:Evaluatie van ouderdieren & puppen, spreker: R. Dijkhorst

Onderwerpen 2023, 4 online bijeenkomsten en 1 praktijkdag:
6. Ma. 16 jan: aanvang 20.00 uur: Hygiëne, ziekteleer en aandoeningen, spreker: M. Koot, dierenarts
7. Ma. 23 jan: aanvang 20.00 uur: Gedrag en socialisatie, spreker: M. du Bois
8. Ma. 30 jan: aanvang 20.00 uur: Voedingsleer en gedragsproblematiek, spreker: M. du Bois
9. Ma. 6 febr: aanvang 20.00 uur: Introductie (kleur) genetica, sprekers: M. Koot en R. Dijkhorst
10. Zat. 4 febr: 10.00 uur – 16.00 uur: Praktijkdag: EHBO, verdieping Exterieur en Beweging, vragenuurtje, toelichting schrijfopdracht, afsluiting, lunch en borrel, sprekers: M. Koot en R. Dijkhorst. Locatie: URV te Utrecht (Manitobadreef 8, 3565CH Utrecht)

Kosten
Je kunt losse bijeenkomsten bijwonen of inschrijven voor de hele cursus, je ontvangt dan een mooie korting!

Losse online bijeenkomst € 30,00 niet-leden
Losse online bijeenkomst € 25,00 leden

Losse praktijkdag incl. koffie/thee en lunch 60,00 niet-leden
Losse praktijkdag incl. koffie/thee en lunch € 50,00 leden

Cursus deel 1 (5 online bijeenkomsten) 2022 € 120,00 niet-leden
Cursus deel 1 (5 online bijeenkomsten) 2022 € 100,00 leden

Cursus deel 2 (4 online bijeenkomsten en 1 praktijkdag) 2023 € 150,00 niet-leden
Cursus deel 2 (4 online bijeenkomsten en 1 praktijkdag) 2023 € 120,00 leden

Hele cursus (deel 1, 2022 en 2, 2023) niet-leden € 250,00
Hele cursus (deel 1, 2022 en 2, 2023) leden € 200,00

Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvangt u de hand-outs zodat u deze kunt printen en eventueel kunt voorzien van uw aantekeningen. Na deelname aan een bijeenkomst ontvangt u per e-mail een deelcertificaat, na afronding van de gehele cursus ontvangt men het diploma DWCA basiscursus fokker.

Inschrijven!
Schrijf je nu met korting in voor de DWCA fokkerscursus!

Je inschrijving is na betaling van het totaal verschuldigde definitief. Bij verhindering van jouw kant vindt geen restitutie plaats. Het aantal plaatsen is beperkt omdat de groepsgrootte er toe doet, dus schrijf snel in want vol = vol!

PHOTO-2022-10-12-20-38-40

DWCA Christmas Specialty 2022

Beste Corgi liefhebber,

In 2021 organiseerde de DWCA haar tweede christmas specialty, zelfs een dubbele show. Helaas was de organisatie genoodzaakt de tentoonstelling één dag voorafgaand aan dit gezellige evenement te annuleren vanwege de door de overheid ingestelde lockdown.

Een enorme dreun voor de organisatie en de vereniging die daardoor met enorme kosten en aangeschafte spullen bleef zitten.

Bezwaar en beroep
Inmiddels heeft de DWCA een bezwaar- en beroepsprocedure bij de Raad van Beheer en de Geschillencommissie achter de rug omdat er geen toestemming werd gegeven de vorig jaar geannuleerde dubbele show in 2022 opnieuw te organiseren waardoor de reeds gemaakte kosten konden worden ingelopen.

Maar nu eindelijk goed nieuws!

Restitutie
De DWCA betaalt de exposanten die vorig jaar hun hond(en) hadden aangemeld het grootste deel van de inschrijfkosten terug. Om een deel van de gemaakte (inschrijvings)kosten te kunnen dekken wordt per ingeschreven hond een bedrag ad € 5,00 in mindering gebracht, wij vragen daarbij om uw begrip.

Christmas specialty 16 december 2022
De DWCA organiseert op vrijdag 16 december opnieuw een kampioenschapsclubmatch en wederom volledig in kerstsfeer met dubbele punten voor de beste reu en teef en een heel CAC voor de reserve honden! De titels Clubwinner 2022 zijn er voor de Beste Pem en Cardi van het ras.

Inschrijving
Inschrijven kan binnenkort via onlinedogshows.eu, we brengen u daarvan op de hoogte via onze website en facebookpagina!

Ambiance
Ook dit jaar hebben we gekozen voor een gezellige locatie in kerstsfeer en wel het Dogcenter te Kerkwijk. Daarnaast hebben we ambianceur Leon Roumen uitgenodigd zodat onze dag wederom wordt opgeluisterd door gezellige kerstmuziek! Ook organiseren we weer een leuke tombola en hebben we bijzondere prijzen in de erering. Tot slot rekenen we ook weer op uw bijdrage aan de kerstsfeer (kom vooral verkleed als kerst elf of kerstman/vrouw) en verder hopen we dat u ook dit jaar weer bent over te halen tot klasse sponsoring…

Keurmeester
We zijn heel erg blij met de toezegging van de Crufts keurmeester (Pembroke) van dit jaar! Fokster en rasspecialist mevrouw A. Sutela van de bekende Pembroke kennel Annlines uit Finland keurt dit jaar onze honden!

We zien uw inschrijvingen heel graag tegemoet!

40X60-xmas8

Canceled! – Double Christmas Corgi Specialty

Nieuwe lockdown zorgt voor definitieve annulering van de Corgi Christmas Specialty 

New lockdown in The Netherlands caused Cancelation of the Corgi Christmas Specialty

Maandag 20 december is het weer zo ver… tijd voor een sfeervolle kerstshow met onze CorgisOok dit keer weer in het Dogcenter te Kerkwijk.

Zondag 19 december wordt in Brussel een dubbelshow georganiseerd met Crufts kwalificatie en dubbele CAC’s. Een op en top hondenshow weekend dus!

Omdat we in 2020 vanwege de u welbekende Covid-19 pandemie geen kampioenschapsclubmatch konden organiseren, is het nu tijd voor een dubbele show met de titels Clubwinner 2020 en 2021! Daarnaast telt het CAC voor de beste reu en teef dubbel en het reserve CAC als een hele!

Het meest bijzondere van deze shows zijn de sfeer en gemoedelijkheid. We maken deze show met elkaar. Iedereen wordt uitgenodigd om klassen te sponsoren. Voor de te plaatsen nummers 1 tot en met 4 worden naast de mooie rozetten die de vereniging beschikbaar stelt, leuke kadootjes vergeven. Uiteraard zorgen we er ook voor dat alle ongeplaatste honden niet met lege handen naar huis gaan.

Verder kunt u in de voorverkoop extra voordelig uw lootjes kopen voor de Crazy Christmas Corgi Raffle kopen. U maakt kans op hele mooie prijzen zoals een luxe hondenbed, een mooie woondeken van Optidee en allerhande bijzondere Corgi items!

Tussen de twee shows is het tijd voor een gezellige lunch, ons motto is: laten we dat samen doen! En daar nemen we dan ook even de tijd voor, even gezellig bijpraten onder het genot van een hapje en een drankje. Voor € 8,50 kunt u gebruik maken van het lunchbuffet (soep, warme snack, groene salade, aardappelsalade, brood en beleg, tosti).

We zijn blij dat we twee rasspecialisten hebben kunnen uitnodigen onze Corgis te keuren, beiden waren actief in zowel de Pembroke als de Cardigan fokkerij. Ook showen ze zelf nog steeds actief en weten hoe het is om met een niet ervaren (Corona) pup in de ring te verschijnen. Christine Sonberg uit Noorwegen en Astrid Lundava uit Estland kijken uit naar dit sfeervolle evenement.

We hebben muziek, ook dit jaar hebben we ambianceur Leon Roumen uitgenodigd om onzedag op te luisteren met gezellige kerstmuziek!

Vragen over de inschrijving van uw hond of over sponsoring? Neem contact op via: secretaris@welshcorgiassociation.nl

We heffen graag het glas met u bij de opening van onze Double Christmas Corgi Specialty!

Double Christmas Corgi Specialty

We have been waiting for it, Monday december20. it’s time again for our Double Championship Corgi Shows. We are going back to the Dogcenter in Kerkwijk and for sure there will be a great x-mas atmosphere!

The day before you can compete at the international dogshow in Brussels. Also a double show with Crufts qualification and double CAC’s. A true dogshow weekend!

Due to Covid-19 we had to skip ourchampionshipshow in 2020. Son ow we are allowed to organise two shows, at offer are the titles: Clubwinner 2020 and 2021 and the CAC’s count double, the reserves as a full CAC.

Most special is the atmosphere and cosinesswhich are often hard to find at dogshows. This event comes together with the help of all of us. We invite everyone to sponsor items. Classes canbe sponsored with nice gifts for nr. 1 – 4. But we also look for gifts for the dogs who don’t place, main ring, our goodiebags, lottery and silent auction. The club will provide us with nicerosettes.

Raffle tickets are available in the pre sale. We have some great prizes like a luxury dogbed, an Optidee houseblanket and many Corgi items!

In between shows, we hope to sit down with you, have a relaxed and nice chat and a good lunch. We offer you a lunchbuffet (soup, snack, green salad, potatoesalad, bread and toppings) for €8,50. We really hope you will all join us!

We are very happy with our judges. Two breedspecialists who have been active in both breeds. They continue to show their own dogsand know everything about having inexperienced(Corona) puppies. Christine Sonberg from Norway en Astrid Lundava from Estonia are looking forward to judge at our christmas event.

We invited ambianceur Leon Roumen once againso we get to enjoy christmas music!

If you have questions about sponsoring or need assistance with your entries, please contact us atsecretaris@welshcorgiassociation.nl.

We look forward to meet you and toast to a super event at the opening of our Double Christmas Corgi Specialty!

 

11B9C7ED-6BA4-4139-BEF7-5FD62A152514

Resultaten KCM “Christmas Corgi Specialty 2019”

Resultaten 23 december 2019


Welsh Corgi Cardigan
Keurmeester: Dhr. Jan Ebels (NL)

Reuen Puppyklas
1VB – A Man For All Seasons Grande Sogno

Reuen Jeugdklas
1ZG – Waggerland Zimzalabim
2 ZG – Elfborg imagine dragons

Reuen Tussenklas
1U – Waggerland Yolo

Reuen Openklas
1U – Big-Wood’s Flash Sentry
2ZG – Jake Of Dotty’s Desire
3ZG – Waggerland Texas Two Step

Reuen Kampioensklas
1U, CAC – Blondie’s Royal Casino
2U, RCAC – AM GCH CH Blu Skyy’s Ziggy Stardust, Cgc
3U – Hanlon’s Star Something About You
4U – Waggerland Robin Hood
U – Jimmy Jixx v.d. Milligenhof
U – Waggerland Under Arrest

Reuen Fokkersklas
1U – Waggerland not for sale
2ZG – Waggerland Ximply Fabulous

Teven Puppyklas
1VB. BPOB, BPIS – Dances With Wolfs Grande Sogno
2VB – Precious prada vd milligenhof

Teven Jeugdklas
1U, RCAC, BJOB, BJIS – Waggerland zazoo
2U – Hanlon’s Star Spice Up Your Life
3U – Waggerland Zsa Zsa
4ZG – Inspired By Princess Pippa
ABS – Fortune Dreams Grande Sogno

Teven Tussenklas
1ZG – Courtly Black Lady Rose
2ZG – Zonenvelt Pariszhkaya Shtuchka

Teven Openklas
1U – Waggerland Virginia Creeper
2U – Big-Wood’s Hula Hula
3U – Ormai Olbia Dolce Vita
4U – Tropical Golden Queen Grande Sogno
ZG – Waggerland Totally Awesome
ZG – Waggerland Take Control
ZG – Welshclan’s Payton Paige
ZG – Zachardi Gemma
ABS – Carddicted return to sender

Teven Kampioensklas
1U, CAC, BOB – Waggerland Unavailable
2U – Unique Surprise van de Gigantjes
3U – Honey Bee Kasmir Moravia
4U – Covventinea Pretty Paulina
ZG – Hopeful Havana vd Milligenhof

Teven Fokkersklas
1U – Waggerland Kiss This
2U – Waggerland Just Jackie
3U – Magical White Night Grande Sogno
4U – Lilly lollypop vd milligenhof

Teven Veteranenklas
1U – Floatin’ Helen heilin
2U – Waggerland High Tea

 


Welsh Corgi Pembroke
Keurmeester: Dhr. Jan Ebels (NL)

Reuen Jeugdklas
ABS – Paddy Flaherty Des Contamines

Reuen Tussenklas
1U, RCAC – Andvol Uno Momento

Reuen Openklas
1U, CAC, BOB, BIS – Andvol Shubert
2U – SGF Windswept Rumbling Thunder
3U – Limbonsnest Rocky Mountain
4ZG – Lintelo Benjamin

Reuen Kampioensklas
1U – Andvol Tsesarivich
2U – Ch. Fortin’s Black and Gold Tiger
3U – Ch. Jeager Apple Jack
4U – Ermyn Sky of Stars

Reuen Fokkersklas
1U – Limbonsnest Davy Crockett

Teven Jonste Puppyklas
1VB, BJPOB, BJPIS – Daredevil’s Quest For Fame From Staken
2VB – Welsh-Angel’s Starlight Heaven
ABS – Pauline Bonarpate des Contamines

Teven Puppyklas
1VB, BPOB – Limbonsnest A Tast of Honey

Teven Jeugdklas
1U, BJOB – Limbonsnest Winter Powder
2U – Red lucky River

Teven Tussenklas
1U – Limbonsnest Sleeping Beauty
2U – Limbonsnest Blackbird
3ZG – Limbonest Olivine

Teven Openklas
1U, RCAC – Flowing Ready For My Comeback
2U – Covventinea Red Hot Chilli Pepper
3U – Daredevil’s Make Me Smile From Staken
4U – Daredevil’s Jellybean from Staken
ZG – Floris Cor Zlata
ZG – Limbonsnest Hot Springs
ZG – Queen Victoria van de Brookhook

Teven Kampioensklas
1U, CAC – Andvol Evrika
2U – Daredevil’s Move Like Jagger From Staken
3U – Limbonsnest Golden Nizza
4U – Ch. Fortin’s Country Girl

Teven Fokkersklas
1U – Limbonsnest Little Star in Heaven
2ZG – Queen Angel

Teven Veteranenklas
1ZG – Ch. LC Yale

We kindly ask the Best of Breed winners to send us their win pic to add to the show results.

11B9C7ED-6BA4-4139-BEF7-5FD62A152514

Verzoek tot lidmaatschap

U kunt een verzoek doen aan het bestuur tot het willen toetreden als lid van de Dutch Welsh Corgi Association. Dit doet u door onderstaand formulier volledig in te vullen, u ontvangt dan spoedig een reactie van het bestuur met betrekking tot uw verzoek.

Verzoek tot lidmaatschap

    Hoofdlid: € 27,50, Gezinslid: € 15,00, Jeugdlid: € 12,50
  • 0,00 €

 

Met verzending van dit formulier accepteer ik het lidmaatschap van de Dutch Welsh Corgi Association, ga ik akkoord mij te houden aan de reglementen van de Dutch Welsh Corgi Association en geef ik de Dutch Welsh Corgi Association mijn uitdrukkelijke toestemming voor verwerking van mijn persoonsgegevens om de minimaal benodigde handelingen te verrichten welke noodzakelijk zijn om als vereniging uitvoering te geven aan de lidmaatschapsovereenkomst met haar leden.

Kosten lidmaatschap 2020
Hoofdlid:  € 27,50
Gezinslid: € 15,00
Jeugdlid: € 12,50